top of page

Δ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων: Πεζοπορία στο Πεντελικό


Το απόγευμα της 18ης Μαΐου 2015 το Δ΄ΚΑΠΗ Μελισσίων πραγματοποίησε την πρώτη του πεζοπορική εξόρμηση στην Πεντέλη. Στις 5 μ. μ. η παρέα των μελών και φίλων του ΚΑΠΗ ξεκίνησε από το Δημοτικό κατάστημα της Πεντέλης για να επισκεφθεί τον καταρράκτη της Πεντέλης στο Ντράφι. Αρχηγός και ξεναγός της ομάδας ήταν ο κος Βασίλης Δουκάκος, πρόεδρος του εξωραϊστικού- επιμορφωτικού συλλόγου Πεντέλης και γέννημα θρέμμα της Πεντέλης, με απίστευτες γνώσεις για την περιοχή!!!

Δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος τι ομορφιά κρύβει το βουνό! Όταν αντικρίσαμε τον καταρράκτη, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, Βγάλαμε αμέσως τα παπούτσια, για να αισθανθούμε τη δροσιά του νερού και έκπληκτοι είδαμε ένα κορίτσι να κάνει μπάνιο! Αληθινά ζούμε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και δε γνωρίζουμε ότι το βουνό δίπλα μας έχει τόσα να επιδείξει και άλλα τόσα να μας μάθει!. Ιδιαίτερα ο Βαλανάρης, λόγω της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας, έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ τόπος ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Οι μικροί πεζοπόροι έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν πολύ, δεν ήθελαν να φύγουν. Η πορεία συνεχίστηκε στο Βαλανάρη μέχρι το κτήμα του Ροσόλυμου. Τα σπάρτα ήταν ολάνθιστα, η θρούμπη και ο μάραθος μοσχοβολούσαν και οι λαδανιές έκαναν το τοπίο να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Από μακριά αγναντέψαμε τον παλιό νερόμυλο του 1846 και ξαποστάσαμε στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη δίπλα στα πλατάνια και τις χαρουπιές. Η ξενάγηση συνεχίστηκε και στο μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας, όπου ενημερωθήκαμε τόσο για την ιστορία του μνημείου, όσο και για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πεντέλης. Αστείρευτη πηγή ο κος Δουκάκος!

Περασμένες 8 μ. μ., πανευτυχείς και με τα μάτια γεμάτα εικόνες, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ανανεώσαμε το ραντεβού για επόμενη εξόρμηση σε 20 ημέρες.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page