Δ' ΚΑΠΗ Μελισσίων: «Αντιμετώπιση οξέως και χρόνιου πόνου»


1.jpg

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Αντιμετώπιση οξέως και χρόνιου πόνου» στο 4ο ΚΑΠΗ Μελισσίων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και ο χώρος κατάμεστος. Η εισηγήτρια κα Αγγελική Μπαϊρακτάρη, συντονίστρια διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», τόνισε με τρόπο απλό και κατανοητό τη σπουδαιότητα ύπαρξης των ιατρείων πόνου.«Από το 1976 η διεθνής εταιρία μελέτης και θεραπείας του πόνου (IASP) διακήρυξε ότι η ανακούφιση από τον πόνο είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και η μη αντιμετώπιση του αποτελεί εγκληματική αμέλεια των λειτουργών της υγείας και του συστήματος που δεν φροντίζει για αυτό.

Η ανακούφιση του ασθενούς που υποφέρει, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των λειτουργών υγείας και αποτελεί για όλους διαρκή πρόκληση. Οι θεράποντες ιατροί και νοσηλευτές οφείλουν να φροντίζουν για την ελαχιστοποίηση του πόνου των ασθενών, γιατί όπως λέει και ο Αλβέρτος Σβάιτσερ ο πόνος είναι ο χειρότερος δυνάστης του ανθρώπινου είδους, χειρότερος από τον ίδιο τον θάνατο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Ευτυχίδου, η οποία τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντική σημασία της άσκησης για την ευεξία του ατόμου και την ελαχιστοποίηση του πόνου. Το ακροατήριο καταχειροκρότησε τις εισηγήτριες, τις συνεχάρη και πήρε απάντηση σε πολλά ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος κα Άντα Μπούσουλα- Χάνου, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ κα Αγνή Ζώη, η υπεύθυνη του πολιτιστικού κα Κική Μπάρα, η πρόεδρος της Β’ Σχολικής επιτροπής κα Σίσσυ Ντούρη, η κα Βαρβάρα Πετρίδου, καθηγήτρια ζωγραφικής των μελών των ΚΑΠΗ, η κα Φωτεινή, σύζυγος του Χρόνη Αηδονίδη, η κα Μαριάνθη Καραγιαννάκου, μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων του Δήμου Πεντέλης και ο κος Μερκούριος Αυτζής, Διευθυντής του 2ου Δ.Σ. Μελισσίων με τη σύζυγό του κα Σίσσυ Μουρατίδου.

Οι Υπεύθυνες του Δ΄ΚΑΠΗ

Γιώτα Τσινού - Σταυρούλα Μιχαλοπούλου

#ΚΑΠΗ #ΔΚΑΠΗΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by Aggelos Palaiodimos. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now