top of page

Ήλιος: Φίλος ή Εχθρός; - Ομιλία στο Δ' ΚΑΠΗ Μελισσίων


Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Δ΄ΚΑΠΗ Μελισσίων η προγραμματισμένη ομιλία για την ηλιοπροστασία από τη γιατρό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΡΑΓΚΙΑ-ΤΣΙΒΟΥ, M.D., Ph.D. ιατρό παθολογοανατόμο Πρόεδρο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος Επιστημονική Διευθύντρια HistoBio Diagnosis AE [HBD].

Η προσέλευση των μελών και φίλων του ΚΑΠΗ ήταν πολύ μεγάλη. Η Κων/να Φραγκιά με απλότητα και αμεσότητα εξήγησε στο κοινό ότι ο ήλιος είναι απαραίτητος φίλος στον άνθρωπο, γίνεται όμως επικίνδυνος εχθρός του, εάν δεν τηρεί τα απαραίτητα μέτρα ηλιοπροστασίας. Η χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μελανωμάτων και τη δημιουργία καρκίνου του δέρματος. Κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Φραγκιά τόνισε ότι : « Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές»

« Κάνω τον ήλιο φίλο με το ΜΑΓΙΚΟ ρολόι και προστατεύω το δέρμα μου με τους κανόνες του Χ.Α.Μ.Ο.Σ. και του «3» ήταν τα συνθήματα στους σελιδοδείκτες που μοίρασε η γιατρός σε όλους στο τέλος της εισήγησή της.

Η κυρία Φραγκιά απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες που τέθηκαν, εξέτασε τους σπίλους(ελιές) ατόμων που ανησυχούσαν για την ύπαρξή τους και πρότεινε την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ – εκστρατείας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης και τον Οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης μελανώματος (Μελάμπους).


Οι υπεύθυνες του Δ΄ΚΑΠΗ Γιώτα Τσινού- Σταυρούλα Μιχαλοπούλου

P1060623.JPG
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page